KWALITEIT IS AAN REGELS GEBONDEN

Prestaties, betrouwbaarheid en prijs zijn de impliciete vereisten van elk FAAC-product.

Om het kwaliteitsniveau dat zijn producten van oudsher onderscheidt te handhaven, investeert het bedrijf voortdurend in technologische, methodologische en organisatorische vernieuwing. Hierbij vraagt het van al zijn personeel een dagelijkse inzet die aansluit op het beleid en de waarden van het bedrijf, gericht op verbetering van de kwaliteit van alle binnen de Groep verrichte activiteiten.

CERTIFICATIE IS EVEN BELANGRIJK ALS INNOVATIE

 • image description

  FAAC is met elke certificatie vertrouwd, te beginnen bij het bedrijfsproces, dat het Certificaat kwaliteitsmanagemensystemen heeft verkregen volgens UNI EN ISO 9001:2015.

 • image description

  De verkeerspaal M30 is getest volgens de criteria van de norm AST M F 2656-07, en heeft de certificatie voor de best mogelijke penetratieklasse verkregen.

 • image description

  Het NEMKO certificaat is gekoppeld voor automatische poorten die werden getest voor miljoenen cycli. Dit document garandeert dat het product tot 2.000.000 cycli geen onderhoud vereist.

 • image description

  De TÜV-certificatie heeft betrekking op automatische deuren en producten die zijn vervaardigd volgens de norm EN16005, m.b.t. de veiligheid van automatische deuren zowel voor standaard gebruik als voor vluchtwegen.

 • image description

  De voor de V.S. vereiste UL/CSA certificatie wordt bij FAAC toegepast op automatische poorten en deuren. Hiermee wordt de productie van veilige elektrische componenten en producten gecertificeerd, met bijzondere aandacht voor de preventie van ongevallen en elektrische schokken.

Technologie met een groen hart

Met SAFE & GREEN biedt FAAC een nieuwe benadering in de automatisering, en sluit daarbij aan op de thema's die altijd centraal hebben gestaan in zijn bedrijfsfilosofie:

 • - De veiligheid van automatische systemen in overeenstemming met de vereisten van de Europese richtlijnen en andere geldende voorschriften.
 • - De vermindering van energieverbruik voor een lagere impact op het milieu en geldbesparing voor de eindgebruiker.
 • SafeZone
 • GreenTech

SAFEzone is een functie van de hydraulische en elektromechanische 230V of 24V FAAC-automatiseringen op basis van nieuwe elektronische sturingen en voorzieningen zoals de nieuwe absolute encoder SAFEcoder (FAAC-octrooi). Hiermee kunnen niet alleen perfect conforme installaties worden gerealiseerd maar ook reeds bestaande automatische installaties van FAAC aan de normen worden aangepast zonder dat deze hoeven te worden vervangen.

Met GREENtech worden de automatische poortsystemen aangeduid die ontstaan uit een combinatie van printplaten van de laatste generatie en geoctrooieerde voorzieningen of technologische vernieuwingen.

Een grotere milieuvriendelijkheid en meer voordeel voor de eindgebruiker wordt verzekerd door lagere energiekosten voor het installatiebeheer, zonder dat de hoge prestaties van de FAAC-automatiseringen hierdoor verminderd worden.

Innovatie, stap voor stap

OmniDec

Dit is een kenmerk van de producten met een ingebouwd universeel decoderingssysteem van radiobesturingen.

2easy

Aanduiding van printplaten waarbij tweedraads bekabeling mogelijk is (proprietary protocol FAAC), een vereenvoudigd systeem voor het aanleggen van installaties met cascade-aansluiting van de diverse accessoires.

HYbrid

Herkent hydraulische aandrijvingen met elektromotor van 24V.

Connection

Identificeert de printplaat die met externe modules kan werken voor het op afstand beheren van de automatische systemen. Als de printplaat standaard op het automatische systeem wordt geleverd, wordt het product zelf met dit logo aangeduid.

EnergySaving

Kenmerkt automatische deuren die zijn uitgerust met een systeem dat, door de looprichting te bepalen, het open- en dichtgaan van de deuren optimaliseert op basis van de intentie om al of niet naar binnen te gaan, zodat onnodig luchtverlies wordt vermeden.

De belangrijkste certificatie is ons DNA.

Onze merken, octrooien en certificaties bewijzen en bevestigen elke dag de bedrijfsfilosofie van FAAC, die wij van oudsher als “onze belangrijkste certificatie” beschouwen.

Een voortdurend streven naar producten en onderdelen van topkwaliteit, de keuze van leveranciers en de zorgvuldige kwaliteitscontrole van het productieproces hebben sinds 1965 van FAAC een over de hele wereld gewaardeerd merk gemaakt om zijn betrouwbaarheid en de hoge kwaliteitsstandaard in volledige overeenstemming met de geldende normen en de veiligheid voor de gebruiker.

Beleidsverklaring FAAC BENELUX ISO 9001

Zowel FAAC BENELUX zijn directe klanten als de eindklanten beoordelen zijn producten en prestaties op basis van kwaliteit, op betrouwbaarheid en op veiligheid. Om een kwalitatief aanbod, in een steeds wijzigende context te waarborgen en de klantentevredenheid te maximaliseren werkt FAAC BENELUX continu aan de optimalisering van zijn bedrijfsprocessen.
Duidelijk gecommuniceerde, gestroomlijnde processen moeten garant staan voor een vlotte kwalitatieve werking
Regelmatige interne controles en externe audits door onafhankelijke certificeringsinstellingen tonen aan dat interne processen beheerst worden en eventuele risico’s voor klanten, medewerkers en andere stakeholders onder controle zijn en tot een minimum beperkt worden.

Brugge, 15 November 2022