Het draaihekken komt overeen met het klassieke beeld van een hek dat voor ons wordt geopend. De poort bestaat uit een of twee vleugels die gewoonlijk naar binnen toe opengaan, door over assen of scharnieren te draaien die aan weerszijden aan steunkolommen of -pilaren bevestigd zijn.

 

Dit type poort kan op verschillende manieren geautomatiseerd worden, door middel van externe of ondergrondse aandrijvingen, volgens de functionele en esthetische eisen waaraan men wil voldoen.

Elke oplossing garandeert gemak en betrouwbaarheid bij langdurig gebruik.

Hoe kiest u de juiste oplossing voor uw draaihekken?

De keuzecriteria zijn talrijk, te beginnen bij de afmetingen. De breedte van het hek is het eerste element waar u vanuit moet gaan, in combinatie met de structuur van de vleugels.

Indien de vleugels bijvoorbeeld van smeedijzer en van kleine afmetingen zijn, biedt het model 413 een discrete oplossing die weinig ruimte in beslag neemt, voorzien van handmatige noodontgrendeling met gepersonaliseerde sleutel.

Indien de vleugel van de poort van kleine afmetingen heeft, maar zwaar is van gewicht, zijn hydraulische aandrijvingen zoals de 402 ideaal.

Ook de gebruiksfrequentie maakt het verschil: als een residentiële poort van kleine afmetingen vele malen opengaat in de loop van de dag, is het model S418 de ideale oplossing.

Is uw draaihek aan grote pilaren bevestigd?

Geen probleem: wanneer de poort door grote kolommen wordt gedragen en men geen nissen in de structuur wil maken waarin de aandrijving wordt ondergebracht, kan worden gekozen voor een oplossing met knikarm zoals model 391. Deze is gemakkelijk te installeren, buitengewoon veelzijdig, voorzien van handmatige noodontgrendeling met sleutel en natuurlijk perfect voor pilaren van grote afmetingen en zijmuren.

Wenst u een voetgangerspoort te automatiseren?

Zo gezegd zo gedaan: voor voetgangersdoorgangen of poorten met kleine vleugels, wordt de discrete en weinig ruimte innemende aandrijving 413 aangeraden: deze is geruisloos en heeft een hoge duwkracht ook voor middelzware hekken, met een gemakkelijk te bereiken handmatige noodontgrendeling met gepersonaliseerde sleutel.

Non-stop, ook bij een stroomuitval.

De FAAC-oplossingen zijn op alles voorzien: de 24V aandrijvingen maken het gebruik van noodbatterijen mogelijk waardoor de poort altijd kan blijven werken, zonder dat deze handmatig ontgrendeld hoeft te worden.

Uiteraard bestaat er een model voor elk type. Bijvoorbeeld de 770N een onzichtbare oplossing voor de hoogste eisen op esthetisch gebied, of de S450H, een externe aandrijving die direct op de vleugel aangebracht kan worden.

Minder verbruik, meer prestaties.

Alle automatische systemen voor draaihekken zijn technologisch geavanceerd, zowel wat betreft de veiligheid als op het gebied van energiebesparing. De 24V modellen hebben bijvoorbeeld veiligheidsfuncties die ervoor zorgen dat de poort onmiddellijk weer open gaat wanneer hij een obstakel tegenkomt.

Deze functie is nu ook beschikbaar voor de 230V modellen, dankzij de toevoeging van extra voorzieningen, zoals de SAFEcoder.

FAAC ontwikkelt zich zonder de milieu-eisen uit het oog te verliezen, en biedt elektronische systemen die in staat zijn maximale energiebesparing te leveren.

Meer informatie over SAFE&GREEN, vindt u op de betreffende pagina.

MAAK GEBRUIK VAN ONZE SPECIALISTEN.

Om u te helpen kiezen of indien u bijkomende inlichtingen wenst, kan u altijd rekenen op de professionaliteit van één van onze specialisten of erkende installateurs, die ter beschikking staan voor een inspectie, een prijsopgave of enkel voor bijkomende informatie.